Översiktsbild av Södra Häggvik

Kul, smart och varierat

Från och med Södra Häggvik finns en ny idé om var och hur stadsdelar kan utvecklas. Bakom projektet står tre samhällsutvecklare och Sollentuna kommun. Tillsammans skapar vi en blandstad där livet är kul, smart och varierat. En plats bortom vanligheten.

Lär känna Södra Häggvik

Livet innan Södra Häggvik var krångel och logistik. Livet efter är superenkelt. Allt finns bara några myrsteg bort.

Översiktsbild av Södra Häggvik

80

meter hög blir Södra Häggviks nya skyskrapa. Här ser du ända bort till Victoria Tower och kan skönja Globen vid citys skyline.

Kaffelatte i takeaway-mugg

400

meter är det att gå från torget vid ICA Maxi till nya entrén till pendeltåget (alternativt några minuter extra, om du vill ta med dig hämtkaffe från stammiscaféet).

Röd cykel som står parkerad på gatan

4000

cyklar kommer att rulla på Södra Häggviks gator.

papperskorg, närbild

75

papperskorgar (eller om du hellre vill se dem som basketmål för äppelskrutt) planeras på våra gator och torg.

Kvinna som bakar

1000

frallor bakar ICA Maxi Häggvik redan nu varje vecka till frukostborden runt om i Sollentuna

Barn som gungar

111

gånger om dagen kommer dina barn fråga: ”Snälla, kan vi inte gå och leka i parken?”

Klart man kan. Vi kan.

Kan man verkligen bygga bostadsområden inklämt mellan motorvägen och järnvägen? Ja.

Kan man bygga för småbarnsfamiljer, ungdomar, seniorer, studenter, singlar och tjänsteresenärer på ett och samma ställe? Absolut.

Kan man bygga vi-känsla genom att addera en kulfaktor i vardagen? Utan tvekan.

Allting går. Om någon är tillräckligt stor i tanken samt modig nog att omsätta tanken i handling. Och det är precis vad vi är.

Karta över planen för Södra Häggvik

Vad bygger vi?

I vår nya stadsdel planeras fyra bostadsområden med olika personlighet och karaktär. Hyresrätter, bostadsrätter, korttidsboende, långtidsboende och företagsboende i en salig blandning. Möjlighet till handel och service från morgon till kväll. En skola där stora elever samsas med små. En förskola där små elever samsas med ännu mindre. Ett företagscenter där start-ups sitter vägg i vägg med de redan etablerade. Restauranger, caféer, butiker, parker… Allt sammansvetsat av oväntade detaljer i gatumiljön.

Läs mer om vår byggprocess

Våra aktörer

Kul, smart och brokigt på våra egna vis, men ändå med en gemensam känsla. Tillsammans bygger vi nya stadsdelen Södra Häggvik.

Kvarter med svindel

De tre höghusen blir Södra Häggviks nya landmärken med milsvid utsikt över staden. Här bygger vi även ett kvarter med hyresrätter och ett hotell med restaurang.

Läs mer
livligt torg med icabutik, kafé och apotek

Med aptit för det goda i tillvaron

Med den stora ICA-butiken som hjärta bygger vi matglada kvarter i Södra Häggvik. Här samlas boende och besökare kring god mat i alla former.

Läs mer