Middagsbord med människor runtomkring

Nära till allt

Titta på Södra Häggvik. Men titta ordentligt, bakom fasaden. Då kommer du att upptäcka det geniala. Att det här sannolikt är den smartaste platsen att bo på om du vill att livet ska vara så enkelt som möjligt.

Bo bra

4 000 bostäder för unga och gamla, små och stora familjer. Allt från hyresrätter till bostadsrätter, korttidsboende, långtidsboende och företagsboende.

Ät gott

Södra Häggvik blir en matglad stadsdel med restauranger, caféer och soliga uteserveringar.

Shoppa loss

Vi bygger lokaler på gatuplan som kan rymma allt från blomsterhandlare till juicebarer och leksaksaffärer. Ju brokigare desto roligare.

Kvinna som sitter med sin laptop på cafe

Bo där du jobbar. Jobba där du bor.

Vi bygger en stadsdel som gör det enkelt att leva och arbeta på samma plats. Coworkingplatser, företagshotell och gemensamma mötesytor mitt i staden förenklar både arbetslivet och livet i stort. De två flygplatserna når du på nolltid. Kom och gå som du vill, när du vill. Pendla eller stanna kvar – precis som det passar dig.

Nämen!?

I Södra Häggvik finns allt du förväntar dig i form av butiker, apotek, caféer, restauranger, vårdcentral med mera. Här bygger vi förskolor och skolor så att vardagen flyter på smidigt för alla barnfamiljer. Vi planerar en idrottshall och bra motionsmöjligheter, så att det blir enkelt att röra på sig och må bra. Vi gör plats för kultur, nöje och fritid. Men vi har också adderat en kulfaktor. Något oväntat som får människor att höja på ögonbrynen och säga: ”Att ingen har tänkt på det tidigare!” (Vad det kan vara avslöjar vi inte i dagsläget. Då blir det ju ingen överraskning…)

Kvinna som ler och betalar i en butik
Kvinna som leder en cykel på en väg omgiven av träd

Välkommen ut i det gröna!

Vandra genom naturreservatet Järvafältet och klappa en hästmule på vägen. Cykla till Edsviken för ett svalkande kvällsdopp. Ta en fika i brygghuset vid Edsbergs Slottspark. Paddla kanot, åk långfärdsskridskor, spela golf eller spänn på dig pjäxorna och susa nerför Väsjöbackens vita pistar. Kring Södra Häggvik finns allt och lite till för dig som gillar friluftsliv.

barn leker i klätterställning
två personer på café
tulpaner slås in i papper
joggare fotograferad i motljus
Pendeltåg

Bra kommunikationer idag, ännu bättre i morgon.

Oavsett var du ska är det enkelt att ta sig dit och hem igen. Här bor du mitt emellan de två pendeltågsstationerna Häggvik och Sollentuna C, har närhet till två flygplatser och framöver nya tvärbanan och förbifart Stockholm runt hörnet. Ett perfekt läge för dem som vill nå Stockholms alla hörn på kortare tid än en kafferast.

Klart vi tänker hållbart. Allt annat är ohållbart i längden.

Vi ser på hållbarhet från alla perspektiv – socialt, ekonomiskt och miljömässigt. Genom att skapa trevliga gågator mellan husen där bara barnvagnar, cyklar och skateboards får rulla gör vi något bra både för människor och natur. Vi kallar det gator på de gåendes villkor. För att uppmuntra till hållbara resor skapar vi smarta och flexibla mobilitetslösningar. I ett av våra projekt ser vi bland annat över möjligheten att erbjuda lånecyklar. Det är bara några exempel på hur vi bygger Södra Häggvik till en hållbar stadsdel.

Personer som joggar i en park
Ett urval av företag i området
Logotyp Ica Maxi
Apotek Hjärtat