Magnolia bostad

En färgstark samhällsutvecklare som utvecklar hyresrätter, bostadsrätter, vårdboenden och hotell i attraktiva lägen i Sveriges tillväxtorter och storstäder.

Ägandeform: Hyresrätter och bostadsrätter

Antal bostäder: Cirka 1500 st i kvartersstruktur med grönskande innergårdar

Arkitekt: Arkitema Architects

Södra Häggviks Gårdar

En paus i stadens puls.

Södra Häggviks Gårdar är ett kvarter med gården som kärna. Här skapar vi en tät bebyggelse med hus i varierande höjder kring innergårdar och skolgårdar. De gröna, frodiga bostadsgårdarna utformas som gemensamma vardagsrum med plats för lek och samvaro.

Kvarterets skolgård och förskolans gård blir lekfulla platser i bostadsmiljön, för att skapa en bekvämare vardag för barnfamiljer. Ta paus med dina grannar på innergården. Ta paus med en vän på uteserveringen i gränden. Ta paus på din egen soliga balkong. Med stadens puls utanför dörren.

Bostäderna är genomtänkta, yteffektiva och funktionella så att människor ska trivas och ha råd att bo här. Många lägenheter har en flexibel planlösning som gör att du kan bo kvar över tid.

Anmäl intresse här!

närbild på tre par ben

En paus i Södra Häggviks gröna gårdar

kvinna yogar

Sinnesro i Södra Häggviks gårdar

ballonger mot blå himmel
närbild på barn som ligger på mage på skateboard

När livet rullar i Södra Häggvik

kvinna läser bok på en bänk

Plugga. Jobba. Lev hela livet i Södra Häggvik

Våra andra aktörer

Säg hej till våra grannar!

Blå och gul byggnad med balkonger och fönster

Kvarter med svindel

De tre höghusen blir Södra Häggviks nya landmärken med milsvid utsikt över staden. Här bygger vi även ett kvarter med hyresrätter och ett hotell med restaurang.

Läs mer
livligt torg med icabutik, kafé och apotek

Med aptit för det goda i tillvaron

Med den stora ICA-butiken som hjärta bygger vi matglada kvarter i Södra Häggvik. Här samlas boende och besökare kring god mat i alla former.

Läs mer