Rum som tapetseras

Digitalt samråd för Städet 1 och Stinsen 2

I april höll Sollentuna kommun ett samråd för ny detaljplan som berör fastigheterna Städet 1 och Stinsen 2 i Södra Häggvik. I samband med det bjöds även allmänheten in till ett digitalt informationsmöte och fick chans att ställa frågor om området.

De storslagna planerna för den nya stadsdelen presenterades av bland andra Mikael Johansson (områdesansvarig), Jan Enfors (stadsarkitekt) samt Klara Blommegård och Jonas Hallberg (planarkitekter för Städet och Stinsen).

 

Allt och lite till i Södra Häggvik
Just nu pågår fem projekt, som tillsammans ska bli den nya stadsdelen. Här planeras allt från bostäder i flerfamiljsformat till kontor, hotell, handel, grundskola, idrottshall, flera förskolor, stadsparker, stadsdelstorg samt dagvattenparker. Malmvägen får en ny dragning och förlängning och byter därefter namn till Turebergs allé. Dessutom kommer den nya stadsdelen att få en ny entré till pendeltågsstationen Häggvik, som beräknas öppna i december 2025.

 

En stadsdel som väcker nyfikenhet
Under informationsmötet dök det upp många frågor om Södra Häggvik från nyfikna medborgare. Deltagarna fick chatta med representanter från ICA Fastigheter som svarade på frågor om framtida planer för respektive projekt.

Många frågor handlade om hur trafiken påverkas, buller, soltillgång på grund av höghushöjder, tillgänglighet för den planerade skolans rekreativa områden, lekplatser samt huruvida riskanalyser gjorts. Nyfiken på svaren? Gå in på Sollentuna kommuns hemsida och ta del av dem i efterhand.

Den svåraste frågan som dök upp var när projektet beräknas vara klart. Där kan vi bara svara att det helt beror på hur planarbetet går. Vi ser samrådet som ett viktigt steg på vägen mot vår nya stadsdel och hoppas att ni följer med oss på en kul, brokig och smart resa!

 

Läs fler nyheter

Trafikverket
13 oktober, 2021

Ny stationsentré pusselbit för utvecklingen av Södra Häggvik

Ny stationsentré pusselbit för utvecklingen av Södra Häggvik Stadsutvecklingen i Södra Häggvik i Sollentuna tar steg framåt. Ett genomförande- och finansieringsavtal för byggnationen av en ny pendeltågsentré vid Södra Häggvik i Sollentuna är på väg att...
29 juni, 2021

Kul, smart och varierat

Hallå där! Vi är glada över att äntligen få välkomna dig in på vår nya webbplats. Hoppas att du upplever den lika smart, brokig och kul som vår nya stadsdel Södra Häggvik kommer att bli. Från och med Södra Häggvik finns en ny idé om var och hur stadsde...
Lyftkranar kring byggnader framför mörkblå himmel
28 juni, 2021

Hej från Södra Häggvik Nova

Full fart hos Svenska Nyttobostäder Det går fort framåt i produktionen för Svenska Nyttobostäder. Södra Häggvik Nova, som är den första fastigheten att färdigställas i Södra Häggvik produktionstartades i februari 2020. Här blir det 449 yteffektiva  läg...